Manovi

Tips & Trics

 

De pc is traag, je hebt last van popups, een vreemde startpagina of een spyware melding door een onbekend programma. Komt dit je allemaal bekend voor dan wordt het tijd om eens alle onderstaande punten uit te voeren.

Neem er de tijd voor want malware kan hardnekkig aanwezig blijven indien je geen aandacht besteed aan het verwijderen hiervan. Download alle geadviseerde programma's. Het bevat tevens een opruim actie van alle tijdelijke internet,- en cookiebestanden op de pc.

De volgende programma's vormen de basis als het gaat om het controleren op eventueel aanwezige spyware en het verwijderen ervan. Je kunt ze gratis downloaden en installeren.

 

CCleaner: Met CCleaner versnel en optimaliseer je jouw pc, houdt je de computer schoon en verwijder je overbodige elementen van je harde schijf.

AdwCleaner: AdwCleaner is een handig programmaatje dat heel veel adware, toolbars in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP) kan verwijderen van uw pc.

 


Hoe gaat u het beste tewerk:

1 - Installeer alle essentiële updates voor Windows.
Zonder de beschikbare beveiligings update's zul je ten alle tijden problemen blijven houden.

2 - Laat Ccleaner het systeem opruimen. Ccleaner verwijderd tijdelijke bestanden, URL history, cookies, autocomplete form history, index.dat. Dit programma is erg snel en verwijderd een hoop overbodige rommel voor je. Neem voor gebruik eventueel een kijkje bij Ccleaner help.

3 - Installeer AdwCleaner

  • Sluit alle openstaande vensters zoals uw gebruikte browsers voordat u AdwCleaner start.
  • Dubbelklik op AdwCleaner.exe om de tool te starten.
  • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
  • Klik vervolgens op de knop Scannen, hierbij voert u alleen een scan uit en wordt er niets verwijderd van uw computer.
  • Wacht vervolgens tot de scan van AdwCleaner gereed is.
  • Als de scan gereed is krijgt u bij de tabbladen allerlei items te zien die door AdwCleaner gedetecteerd zijn.
  • Klik indien gewenst op de knop Rapport om een overzicht van alle gevonden items die door AdwCleaner zijn gedetecteerd weer te geven.
  • Klik op "Clean" om alle schadelijke bestanden te verwijderen
  • Start de computer opnieuw op na het "opkuisen" met adwCleaner

 

3 - Update je virusscanner en laat een complete viruscontrole uitvoeren. 

Enkele voorbeelden van gratis antivirusscanners zijn:

Avast Free Antivirus

Avira Antivirus

Avg Free